Faber is trots op vakmanschap. Wat schilders, timmermannen en metselaars kunnen, vinden wij bijzonder. Zodoende bieden wij vakkrachten de zekerheid op werk dat bij hen past. En altijd de juiste vakkrachten voor bouw- en schildersbedrijven die hun klanten willen verrassen met hoogwaardig werk. Door vakkrachten en zij-instromers op te leiden, verkleinen we de schaarste in de branche.

Faber in cijfers

1500 vakmensen
500 opdrachtgevers
15 vestigingen inclusief vakschool
75 collega's

Faber laat vakmanschap groeien

Vakmannen en -vrouwen hebben de kwaliteiten om iets te maken uit niets. Met passie en precisie. Zo creëren zij bijvoorbeeld prachtige huizen, bedrijfspanden of monumentale panden. Faber heeft daar diep respect voor. Daarom zien wij erop toe dat mensen hun kwaliteiten kunnen inzetten en de erkenning krijgen die ze verdienen. Sinds 2005 zorgen we dat vakkrachten en bedrijven kunnen doen waar zij goed in zijn.

Grootste werkgever

Faber is één van de grootste werkgevers in de bouw en schildersbranche, maar dan zonder eigen projecten. Bij ons kunnen vakkrachten van hun start tot hun pensioen aan de slag op leuke klussen bij onze opdrachtgevers. Wij zorgen voor de beste match. Dat lukt omdat we onze mensen en opdrachtgevers echt leren kennen. Omdat we nieuwsgierig zijn en willen dat het goed gaat met hen. Zo voelen mensen zich ook direct thuis bij Faber.

Meesters in het vak

We snappen de lokale markt omdat we regionaal verbonden zijn. Op onze 15 vestigingen door heel Nederland werken accountspecialisten die precies weten wat er speelt. Persoonlijk contact is waarop wij ons onderscheiden. Ook investeren in de ontwikkeling van onze mensen met een eigen vakschool. Zo maken we hen meesters in het vak. Meesters die eersteklas werk afleveren bij onze opdrachtgevers.

Naar de website van Faber

Dit zeggen onze klanten

faber Jack Salet

“De filosofie van Faber sprak me aan. Geen dikdoenerij, maar degelijkheid. Juist dat menselijke contact waardoor ik in het begin met Faber in zee ben gegaan, dat hebben we nog steeds.”

Jack Salet Directeur/eigenaar van Schildersbedrijf Salet

Zekerheid en continuïteit

Faber richt zich specifiek op vakkrachten in de bouw- en schildersbranche. Wij koppelen schilders, timmermannen en metselaars aan afwisselende projecten bij opdrachtgevers. Projecten waar de vakkrachten hun kwaliteiten kunnen inzetten en het leuk hebben. Dat kunnen monumentale panden zijn of juist nieuwbouwprojecten. Maar net wat goed past. Bij ons hebben mensen geen baan, maar een loopbaan. Zo hebben we ook altijd de juiste vakkrachten die opdrachtgevers vooruit helpen. Zekerheid en continuïteit dus.

Eigen vakschool

Aan werk geen gebrek. Aan vakkundige schilders, timmermannen en metselaars wel. Daarom leiden wij mensen op voor dit mooie vak. We maken hen bekend met het vak in de Faber vakschool. En als het goed bevalt, leiden we ze op tot rasechte vakkracht met een verkort opleidingstraject. Zo zorgen we met het oog op schaarste en vergrijzing voor nieuwe instroom van vakmensen. Bestaande vakkrachten maken we nóg beter in hun vak met bijscholing. Zelfs een ambachtsman/-vrouw is tenslotte nooit uitgeleerd.

Benieuwd welke mogelijkheden er bij Faber zijn voor jou of je bedrijf? Bekijk de website of stel direct je vraag. Je krijgt snel en persoonlijk antwoord.